Suspendisse interdum consectetur libero id. Fermentum leo vel orci porta non. Euismod viverra nibh cras pulvinar suspen.

KVKK TEKNİK TEDBİRLER KULLANICI HESAP YÖNETİMİ NEDİR?

KVKK teknik tedbirler arasında 4. sırada yer alan kullanıcı hesap yönetimi nedir? Kullanıcını hesap yönetimi ile ayrıcalıklı hesap yönetimi arasındaki farklar nelerdir? Kullanıcı şifrelerinin güvenliği nasıl sağlanmalıdır?

Kullanıcı hesap yönetimi şirketlerdeki kritik öneme sahip verilerin bütünlüğünü korumak amacı doğrultusunda, şirketteki verilere erişebilicek olan kullanıcıların ayrıcalıklı veya standart yetkilerle erişebilinir bir hale gelmesini sağlar.

Veri bütünlüğünü korumak amacı ile kullanıcı yetkileri dosya üzerinde işlem yapabilme, sadece görüntüleme, silme ,değiştirme gibi sınırlandırılabilir.

Standart hesaplar erişim izni verilen veri tabanlarında yada dosyalarda sadece görüntüleme işlemi yapabilirken ayrıcalıklı  hesaplarda erişim izinlerine gerek kalmadan o hesaplara tanımlı yetkilendirme ile dosyalar ve veri tabanları üzerinde işlem yapabilirler.

Kullanıcı hesapları oluşturulurken güvenlik seviyesini arttırmak için kullanılcak şifreler çok önemlidir. Bu şifrelerin büyük-küçük harf, rakam, ve noktalama işaretleri içermesi oluşabilecek bir zafiyeti olabildiğince az seviyeye indirgemek için gereklidir.